1 MİLYONLUK KATI ATIK TRANSFER TESİSİ HİZMETE GİRDİ


                Hacılar Belediyesi, İlçede katı atıkların toplanmasında daha etkin bir faaliyet yürütmek ve daha temiz bir çevre için yapımını gerçekleştirdiği, Katı Atık Transfer İstasyonunu faaliyete geçirdi. Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, istasyon sayesinde Belediye olarak yılda yaklaşık 500 Bin liralık tasarruf sağlanacağını söyledi.

                Hacılar Kaymakamı Haluk Sezen, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Övüç ve Belediye Meclis Üyeleri ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının desteği ile yapımı tamamlanan ve faaliyete geçirilen Hacılar Belediyesi Katı Atık Transfer İstasyonunda incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Doğan Ekici, 1 Milyon 300 Bin liraya mal olan tesis sayesinde ilçe genelinde katı atıkların toplanmasında belediye olarak daha etkin bir çalışma yürüteceklerini söyledi. Başkan Ekici sözlerini şöyle sürdürdü;

“Yaz aylarında nüfusumuz üçe katladığından çöp toplamada biraz sıkıntı çekiyorduk. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki’de projemize destek oldular. Buradan Sayın Bakanımıza desteklerinden ötürü ilçe halkımız adına teşekkür ediyorum. Bugün itibariyle Katı Atık Transfer istasyonumuzu hizmete açtık. Daha önce her çöp aracımız çöp toplama merkezine çöpleri boşaltmak için gidiyordu. Bu istasyonumuz sayesinde hem zamandan tasarruf sağladık, hem de belediyemiz bütçesine katkı sağlamış olduk. Yaklaşık 1 Milyon 300 Bin TL’ye mal olan Katı Atık Transfer İstasyonumuz ilçemize hayırlı uğurlu olsun, çalışma arkadaşlarıma da başarılar diliyorum.”

Hacılar Belediyesi Katı Atık Transfer İstasyonu, kesilen kurbanın ardından faaliyetine başladı.