BİLİME KATKILARINDAN DOLAYI ÖDÜLLEDİRİLDİLER


                Hacılar Bilim Kent Projesi kapsamında yürütülen faaliyetlerde görev alan Öğretmen ve Öğrenciler ödüllendirildi.

Hacılar Bilim Kent Projesi kapsamında düzenlenen Lego Festivali, Bilim Fuarı ve Bilim Dergisi faaliyetlerinde görev alan öğretmen ve öğrencilere ödülleri, Hacılar Şehit Polis Ahmet Cihan Kilci Kültür Merkezinde düzenlenen törenle verildi. Programa, Hacılar Kaymakamı Haluk Sezen, Belediye Başkanı Doğan Ekici, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yunus Özsarı, Daire ve Okul Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, programın açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yunus Özsarı, “Marifet iltifata tabidir düsturundan hareketle, bu faaliyetlerde görev alan öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ve başarı belgelerini vermek üzere toplandık. Bütün bu faaliyetlerde emeği geçen başta Sayın Kaymakamımız Haluk Sezen ve Belediye Başkanımız Doğan Ekici olmak üzere, hayırseverlerimize, her zaman yanımızda olan daire amirlerimize, idarecilerimize, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür eder, saygılar sunarım” şeklinde konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen ve bu çalışmalardaki amaçlarının; araştıran, gözlemleyen ve üreten gençler yetiştirmek ve Ülkemize faydalı birer vatan evladı olmalarını sağlamak olduğuna vurgu yapan Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, programda yaptığı konuşmada, “Ben buradan, bu projenin gerçekleştirilmesinde başta Kaymakamımız Sayın Haluk Sezen’e, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve katkılarından dolayı hayırsever işadamlarımıza teşekkür ediyorum. Bilimkent projesinde en çok emeği olan ve yaptıkları eserlerle bu projenin gerçekleşmesini sağlayan tüm öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılar diliyorum.” Dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Kaymakam Haluk Sezen ise yaptığı konuşmada, “Bugün burada olmaktan ve bu töreni icra ediyor olmaktan dolayı duyduğum mutluluğu size anlatamam. Çünkü yıllarca bu Bilim Kent Projesini geliştirmek için masa başında mesai harcadım. Hükümetim beni buraya atadı. Öğrencilerimizde ki başarı grafiğini gördüm ve Ya Allah dedik Sayın Başkanımızla bu işe girdik. Birincisini düzenliyoruz bu ödül töreninin. Nice iki, üç, dörtlere inşallah. Önümüzde ki ay içeresinde Gürdoğanlar ortaokuluna lisan atölyesi ve Feyyaz Mercan İlkokuluna da bilim atölyesi yapacağız. İnşallah bu yılı bu şekilde kapatıyoruz. Seneye inşallah bu töreni ikinci kez düzenleme fırsatımız olur. Ben birinci lego festivalinde görev alan öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca birinci teknoloji fuarında emek veren tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Baki Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi öğrenciler tarafından sunulan müzik dinletisinin ve Bilim Kent Projesi kapsamında yürütülen faaliyetlerin derlendiği slayt gösterisinin ardından Projeye destek veren Hayırsever İşadamı Mehmet Kabak’a, Kaymakam Haluk Sezen tarafından Plaket takdim edildi.

Programda daha sonra, Lego Festivali, Bilim Fuarı ve Bilim Dergisinde görev alan öğretmen ve öğrenciler takdir belgelerini, Kaymakam Haluk Sezen, Belediye Başkanı Doğan Ekici ve protokol üyelerinden aldılar.