HACILAR’DA ÜÇ AYLIK PANDEMİ DÖNEMİ DEĞERLENDİRİLDİ


Hacılar İlçesi’nde tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını sonrası alınan ve uygulanan tedbirler değerlendirildi.

Hacılar Gürdoğanlar Ortaokulu Konferans Salonu’nda yapılan değerlendirme toplantısına, Hacılar Kaymakamı Haluk Sezen, Belediye Başkanı Bilal Özdoğan ve ilgili daire müdürleri katıldı.

Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını ile birlikte ülkemizde de 13 Mart itibariyle Bakanlar Kurulu kararı ile bir takım tedbirler alınmıştı. Bu karar sonrası geçen 3 aylık dönemde Hacılar İlçesi’nde uygulanan tedbirler yapılan toplantı ile masaya yatırıldı. Sunum ile anlatılan çalışmalarda, “Hacılar Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Belediye ve Müftülük tarafından kurulan VEFA Sosyal Destek Grubu vasıtasıyla sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ve üzeri olan ya da kronik rahatsızlıkları bulunan vatandaşların günlük ihtiyaçları karşılandı. Ekonomik durumu zayıf olan 65 yaş üzeri 35 aileye gıda desteği verildi. 721 aileye merkezi bütçeden biner lira, 341 aileye ayni gıda yardımı, 369 aileye nakdi yardım, 84 çocuğumuza ise bayram kıyafeti ve ayakkabı yardımı yapılmıştır. Sağlıklı evler projesi kapsamında ise ilçemizde ikamet eden ihtiyaç sahibi 10 vatandaşın evlerinde, daha sağlıklı bir ortamda yaşamalarını sağlamak için çeşitli tamirat ve tadilat işleri yapılmıştır. ” Denildi.

Sunum sonrası konuşan Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, “Biz burada büyük ve güçlü bir aileyiz. Devlet millet elele. Bir taraftan maske üretimleri, bir taraftan VEFA Sosyal Destek Grupları tarafından adreslere kadar teslim edilen yardımlar. Aslında tabi ki biz burada hizmetten büyük keyif alıyoruz. Onurlanıyoruz. Maske sorunu olmayan ender ilçelerdeniz. Keyif alıyoruz. İnşallah tez zamanda da bu sıkıntılardan kurtuluruz. Hanım kardeşlerime de ben ayrıca teşekkür ediyorum. Maske üretiminde onlar her zaman çok büyük desteği sağladılar. Hayırseverlerimize teşekkür ediyorum.  Gerek nakdi gerek ayni yardımlarda var olan güzelliği daha yukarı seviyelere çıkardılar. Temizliğin ne kadar da önemli olduğunu bir kere daha gördük. Emeği geçen yürekten destek verenlere teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Sayın Kaymakamımıza ben teşekkür ediyorum.  Maskesiz günlerde buluşma duasıyla diyorum inşallah.” İfadelerini kullandı.

            Daha sonra söz alan Hacılar Kaymakamı Haluk Sezen ise, “Sosyal yardımlaşma vakfımız yine 65 yaş üstü ve kronik hastalarımızın ihtiyaçlarının karşılanmasında büyük rol aldılar. Onlara teşekkür ediyorum. Sağlık Müdürlüğümüz filyasyon çalışmalarında çok verimli ve üst düzey çalışmalarda bulundular. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Milli Eğitim Müdürlüğümüz maske üretimine başladı. Verimli bir süreç geçirdiğimize inanıyorum. İl Müftülüğümüz toplamda 11 personelle VEFA destek grubumuza destek verdiler. Özellikle maaşlarda çalıştılar sağ olsunlar. Yaşlılarımızın maaşını da ellerine ulaştırılmasında büyük çaba sarf ettiler. Onlara da çok teşekkür ediyoruz.” İfadelerini kullandı.