KURAN KURSU ÖĞRENCİLERİ 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ANDI

 Hacılar İlçe Müftülüğüne bağlı Yaz Kuran Kursu öğrencileri 15 Temmuz Şehitleri anma programı düzenledi. Programa Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, İlçe Jandarma Komutanı Muhittin Doğan, Kuran Kursu öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

15 Temmuz darbe girişiminin 2. yıldönümünde Hacılar Kültür Merkezi’nde şehitleri anma programı gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Mehmet Özbek “Rabbimiz buyuruyor ki Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyiniz. Ölü demeyiniz derken unutmayınız, unutturmayınız. Allah yolunda ölenleri diğer ölüler gibi sıradanlaştırmayınız. Onların uğruna şehit olduğu değerleri de unutmayın, unutturmayın diyor. Güneydoğu’da vatanımızın istiklali için çarpışan şehitlerimizi baş tacı ettik ve hepsini unutmamak, unutturmamak için sürekli anıyoruz. Sürekli hatırımızda tutuyor, bütün dualarımıza onları da katıyoruz. İşte bu Allah’ın onlara ölü demeyin ifadesinin gerçekleşmiş halidir” şeklinde konuştu.

Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici ise yaptığı konuşmada; “15 Temmuz günü hain FETÖ terör örgütünün, ülkemize, vatanımıza ve milletimize karşı gerçekleştirmeye çalıştığı darbe girişiminin 2’inci yılındayız. Aslında bu bir darbe değil işgal girişimiydi. 15 Temmuz gecesi, önce Allah’ın inayeti, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dik ve dirayetli duruşuyla, Ömer Halisdemir, Fethi Sekin, Muhammed Safitürk gibi şehitlerimizin, milletimizin sokağa çıkarak ülkeyi sahiplenmesi ve kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazılmıştır. Hiç şüphesiz ki, şehitlerimiz, kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. 15 Temmuz’u unutmadık, unutturmayacağız. Çocuklarımıza, torunlarımıza bu hainliği anlatacağız. Şanlı bayrağımızla, 80 Milyon nüfusumuzla biz güçlü ve büyük Türkiye’yiz” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından İlçe Müftülüğüne bağlı yaz Kuran Kursu öğrencileri, şiir dinletileri, oratoryo gösterileri ve 15 Temmuz şehidimiz Ömer Halisdemir’in yaşamını canlandırdıkları tiyatro gösterisiyle izleyenlere duygulu anlar yaşattı.

Program sonunda Esma-ül Hüsna’nın tamamını ezberleyen öğrencilere, öğretmenleri hediyelerini takdim etti. Server Kuran Kursu öğrencilerinin yaptığı kapanış duasıyla program son buldu.