YENİ KURULAN ATÖLYELERDE, BİLİM ÖĞRENİYORLAR


Hacılar Kaymakamlığı ve Belediye işbirliği ile gerçekleştirilen, Birinci Bilim Sergisi ve hayırsever işadamlarının desteği ile kurulan Bilim Atölyeleri, düzenlenen törenle açıldı.

Açılış programı için ilçeye gelen, Vali Süleyman Kamçı ve beraberindeki heyet, ilk olarak Hacılar Kaymakamlığı ve Hacılar Belediyesini ziyaret etti. Vali Kamçı, belediye çalışmaları ve gerçekleştirilen projeler hakkında, Başkan Ekici’den bilgi aldı.

Hacılar Kaymakamlığı ve Hacılar Belediyesinin ortak girişimleri ile ilk defa düzenlenen ve Ortaokul ile Lise öğrencilerinin geliştirdiği, 38 projeyi kapsayan birinci Hacılar Bilim Sergisi, Vali Süleyman Kamçı, Hacılar Kaymakamı Haluk Sezen, Belediye Başkanı Doğan Ekici, Protokol üyeleri, hayırsever işadamlarının katılımıyla Hacılar Kadın ve Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen programla açıldı.

Tevfik İleri İmam Hatip Lisesi ve İstiklal İlkokulu’nda Bilim Atölyesi ve yine İstiklal İlkokulunda, Robotik Kodlama ve Tasarım atölyesini faaliyete geçirdiklerini söyleyen Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, yaptığı konuşmada;

 “Belediye olarak bizler geleceğimiz olan çocuklara; keşfetme mutluluğu ve deney yapma heyecanı veren bir ortam sunmak, onların sözel, analitik ve bilimsel düşünce becerileriyle bilime olan merak ve ilgisini artırmak ve geliştirmek, bilim ve teknolojiyle iletişimlerini sağlamak, faaliyetlerimiz arasındadır. Ben bu projeye destek veren, Valimiz Sayın Süleyman Kamçı ve Kaymakamımız Sayın Haluk Sezen başta olmak üzere tüm kurum, kuruluş ile hayırsever işadamlarımıza teşekkür eder, saygılar sunarım.” dedi.

Programda daha sonra kürsüye gelen Hacılar Kaymakamı Haluk Sezen ise; “İlçemizin bilim kenti olması yolunda planlama çalışmalarına başladık. Akabinde, sanayicilerimizle görüşmeler yaptık. Sanayicilerimizden aldığımız olağanüstü destekle, 6 okulumuzda bilim atölyesi ve robotik kodlama atölyeleri yapım çalışmalarına başladık.Bu gün itibarıyla,3 atölyemizin yapımı tamamlanmış,3 atölyemizin yapımı devam etmekte, 2 atölyemizin ise yapımı planlanmaktadır.Olağanüstü desteklerinden dolayı Organize Sanayi Yönetim Kuruluna, İpek Mobilya’ya, Hasçelik anonim Şirketi’ne, Boldera Mobilya’ya, Andaç Mobilya’ya ve Orhan Mobilya’ya çok teşekkür ediyorum. Yapılan bu çalışmalara ek olarak,Ortaokul ve lise öğrencelerimiz tarafından hazırlanacak olan bilim dergisi,Mart ayından itibaren yayın hayatına başlayacaktır.Bütün bu çalışmalardaki amacımız araştıran, gözlemleyen ve üreten gençler yetiştirmek ve ülkemize faydalı birer vatan evladı olmalarını sağlamaktır.” şeklinde konuştu.

Hacılar Kaymakamlığı ile Hacılar Belediyesi tarafından gerçekleştirilen projeye destek veren firmalara plaketleri, Vali Süleyman Kamçı tarafından verildi. Vali Kamçı, İlçenin bilim kenti olması yolunda önemli bir atılım olan projenin hayırlı olmasını dileyerek emeği geçenleri tebrik etti.

Vali Süleyman Kamçı ve beraberindeki heyet,  Tevfik İleri İmamhatip Ortaokulu ve İstiklal İlkokulunda faaliyete geçirilen Bilim Atölyesi ile yine İstiklal İlkokulu’nda açılan Robotik Kodlama Atölyesini gezerek, öğretmen ve öğrencilerden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.